home111.gif

Jan Blok overleden...

Huisje voor...
Biografie...
Jan Blok overleden...
Annie M.G.Schmidt periode...
Bij Wim Sonneveld...
Jazz en Pop...
Bij Jasperina de Jong...
Bij Seth Gaaikema...
Knipsels...
Collega's...
Links...

*

Deze foto is van Peter J. Faase
blok.jpg
Bekende Dode Nederlanders Link...


Johannes Carolus Blok  6 Augustus 1923 - 30 November 1995 
 
 
Hier ligt Jan Blok, de eminent cabaret gevoelige gitarist, niet ver van Annie M.G Schmidt op begraafplaats Zorgvlied te Amsterdam.

Deze foto is van Peter J.Faase
graf.a.m.g.jpg
Bekende Dode Nederlanders Link...


De buurvrouw van Jan Blok: Annie M.G.Schmidt.

(Klik op foto voor vergroting)
blok11.jpg
(Knipsel 1 en 2)

 
 Einde knipsel 1
 
(...en voor Sonneveld schreef hij) de muziek voor liedjes zoals Onze Kat (tekst: Guus Vleugel), Thérèse en Het Is Voor Je Eigen Bestwil (tekst: A.M.G.Schmidt)

Zoals zo vaak: Op de achtergrond!
Bernard-album/lemaire-ibo-blok.JPG
v.l.n.r: Cor Lemaire, Wim Ibo, Jan Blok en onbekende.

shapeimage_1.jpgPERSOONLIJK,  NECROLOGIE,  VOLKSKRANT
Gepubliceerd op 02 december 1995

Gitarist JAN BLOK is donderdag op 72-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Amsterdam overleden. Hij is aangeduid als de eerste cabaret-gitarist van Nederland. Blok werkte samen met Wim Kan, was zestien jaar de vaste gitarist van Wim Sonneveld en werkte mee aan de theaterproduktie Irma la Douce met Lia Dorana. Voorts begeleidde hij Toon Hermans, Jasperina de Jong en Pia Beck en maakte hij zestien jaar deel uit van het combo van Seth Gaaikema. Ook was hij betrokken bij radio- en tv-programma's, zoals Pension Hommeles, Voor de vuist weg en Ja zuster, nee zuster. Als componist maakte hij de muziek voor de tv-serie Karakter en voor Sonneveld schreef hij o.a. Huis-tuin-keukenliedje. 

shapeimage_1.jpg


 BERICHT
9 december 2014
 
CARLA BLOK, vrouw van cabaretgitarist JAN BLOK, is op vrijdag 3 januari in Amsterdam overleden. Zij was voormalig kleedster van Jasperina de Jong e.a. en werkte mee aan vele theaterprodukties. Carla Blok souffleerde jarenlang, regelde wijntjes, etentjes en boekte hotelkamers. Blok leerde De Jong kennen tijdens een tv-show van Henk Elsink, wiens zaken ze al jaren regelde. Jasperina was onder de indruk en vroeg haar als vaste begeleidster. Gaandeweg breidde Blok haar werkzaamheden uit. Ze werd ook de reddende engel van o.a. de actrices Anne-Wil Blankers en Annet Nieuwenhuijzen. Carla Blok zorgde graag, maar Carla Blok zorgt niet meer. Haar zorgen zijn voorbij.
 
(Met dank aan de Volkskrant en Cornald Maas)

shapeimage_1.jpg

Terug naar boven...

hand.gif
Meer...

home111.gif